PERSMAP

Onderstaande biografie en foto’s kunnen gebruikt worden voor persberichten en dergelijke.

Paul Mulder, handgemaakte muziek
Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren ’60 geboren in het Gelderse Tolkamer. Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers. Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven. De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Een stevige muzikale basis was gelegd!
Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox!
De liedjesprogramma’s van Paul zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Hij treedt solo op als de spreekwoordelijke ‘man met gitaar, of samen met collega-muzikanten zoals Pascal Mulder, Vincent Gal, Margit Gasseling en Theo Scholten.
In de loop der jaren heeft Paul, solo of met anderen, op talrijke plekken optredens verzorgd. Onder andere bij NCRV-radio, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, diverse regionale zenders, huiskamers, theaters, feestjes, diners, verzorgingstehuizen, scholen, kerkgebouwen, congressen, verenigingen, pronkzittingen en festivals.
Paul was twee jaar columnist voor de Liemerse editie van de Gelderlander. Zijn columns en liedteksten zijn gebundeld in het boek ‘De Leeshond’.
Er verschenen tot nu toe vier CD’s: Laeven is Leven (Mulder & Van Gorkum), Tussen nu en nooit (Paul Mulder), 100% (Mulder & Van Gorkum) en Rivier (Paul Mulder).

Theo Scholten
Deze rasmuzikant en arrangeur speelt accordeon en andere toetsinstrumenten. Als 14-jarige trad hij toe tot het showorkest The Starfighters, waarmee hij vele artiesten begeleidde zoals Imca Marina, André van Duin, Ronnie Tober en Bueno de Mesquita. Ook als lid van onder andere De Keerls en StilliWald heeft hij eindeloos veel concerten gegeven.

Vincent Gal
Vincent was als klein menneke al vroeg in de weer met potten, pannen en deksels. Maar dan niet om te koken. Hij is begonnen als drummer en uiteindelijk afgestudeerd als percussionist. Vincent speelt in verschillende stijlen, van singer-songwriter tot Latin. Om die reden is hij een welkome muzikale gast bij onder andere Caramba, Hans Keuper, Parece Picante, Bernard Brogue, Jamback Affair, Easy Eddy and the Sweet Lovers, Miles High, Orquesta Salsabor en Grupo Azul.

Pascal Mulder
Met zijn jongste broer Pascal maakt Paul al meer dan dertig jaar muziek. Pascal speelt drums, percussie en hij is specialist op de bluesharp (een kleine mondharmonica die wordt gebruikt bij blues- en rockmuziek). Bovendien is hij ook zanger. Pascal heeft zijn sporen verdiend bij diverse bands zoals Drie Keer Niks en Dauerbrenner.

Margit Gasseling
De in Zevenaar geboren Margit Gasseling komt uit een muzikale familie. Met haar broer, zus en een aantal andere muzikale klasbakken maakt ze deel uit van de Retteketet Showband. Samen muziek maken is voor haar de mooiste liefhebberij die er is, het liefst met een feestend publiek erbij. Ze houdt van alle soorten muziek, alleen van ‘zenuwachtige jazz’ wordt ze, nou ja, een beetje zenuwachtig.

De Liemers
De Liemers is een prachtige kleine regio, globaal gelegen tussen Arnhem, de Duitse grens en De Achterhoek. De Liemerse streektaal is een voor iedereen verstaanbare overgangstaal tussen Achterhoeks (Nedersaksisch) en het Zuid-Gelders (Nederfrankisch).

FOTO’S
De onderstaande foto’s zijn ongeveer één MB groot en daardoor ook geschikt om af te drukken. Ze zijn met de rechtermuisknop te downloaden. De foto’s zijn vrij te gebruiken op voorwaarde dat de naam van de fotograaf vermeld wordt.

Paul Mulder
Paul Mulder (foto: Ilse Lambert)
Paul Mulder & Theo Scholten (foto: Arjen Bernard)
Paul Mulder & Theo Scholten (foto: Arjen Bernard)
Paul Mulder, Margit Gasseling, Theo Scholten, Vincent Gal (foto: Vincent Gal)
Persmap-foto-4,-Paul-en-Pascal-Mulder-Foto-Arjen-Benard
Paul en Pascal Mulder (foto: Arjen Benard)