persmap

Onderstaande biografie en foto’s kunnen gebruikt worden voor persberichten en dergelijke.

Paul Mulder, handgemaakte muziek
Onderstaande biografie en foto’s kunnen gebruikt worden voor persberichten en dergelijke.

Paul Mulder, handgemaakte muziek
Zanger en gitarist Paul Mulder werd in 1966 geboren in het Gelderse Tolkamer. Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers. Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven. De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Dit vormde de basis voor een leven vol muziek.
            Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. De ene keer vrolijk, de andere keer bespiegelend, maar altijd met een persoonlijke noot. Behalve eigen werk zingt Paul ook Duitse, Nederlandse en Engelse covers.
            De liedjesprogramma’s van Paul zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Hij treedt solo op als de spreekwoordelijke ‘man met gitaar’ of samen met collega-muzikanten zoals accordeonist Theo Scholten. Met zijn broers Pascal, Wim en Johan treedt hij op met de gelegenheidsband Drie Keer Niks.
            In de loop der jaren heeft Paul, solo of met anderen, op talrijke plekken optredens verzorgd, onder andere bij regionale omroepen, huiskamers, theaters, feestjes, zorginstellingen, scholen, verenigingen, pronkzittingen en festivals.
            Paul was twee jaar columnist voor de Liemerse editie van de Gelderlander. Zijn columns en liedteksten zijn gebundeld in het boek ‘De Leeshond’. Verder schreef Paul de muzikale verhalenbundel ‘Daar zit muziek in!’
            Er verschenen tot nu toe vijf liedjesalbums: ‘Laeven is Leven’, ‘100% Mulder & Van Gorkum’ (beiden met zanger/schrijver Frans van Gorkum), ‘Tussen nu en Nooit’, ‘Rivier’ en ‘Vandaag’.
            De muziek van Paul / Mulder & Van Gorkum / Drie Keer Niks is te beluisteren op YouTube en/of streamingsdiensten zoals Spotify. Meer informatie is te vinden op de website: www.paulmuldermuziek.nl.

Foto’s 
Onderstaande foto’s zijn geschikt om te gebruiken in digitale media. Digitale fotobestanden voor drukwerk (posters, flyers e.d.) zijn op te vragen via paul.mulder@hetnet.nl.

Paul Mulder & Theo Scholten

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Willem Melssen Fotografie’

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Foto: Ilse Lambert’

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Foto: Ilse Lambert’