persmap

Onderstaande biografie en foto’s kunnen gebruikt worden voor persberichten en dergelijke.

Paul Mulder, handgemaakte muziek
Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren ’60 geboren in het Gelderse Tolkamer. Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers. Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven. De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Een stevige muzikale basis was gelegd!
Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox!
De liedjesprogramma’s van Paul zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Hij treedt solo op als de spreekwoordelijke ‘man met gitaar, of samen met collega-muzikanten zoals Johan Hendriks (slagwerk) en Theo Scholten (accordeon).
In de loop der jaren heeft Paul, solo of met anderen, op talrijke plekken optredens verzorgd. Onder andere bij NCRV-radio, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, diverse regionale zenders, huiskamers, theaters, feestjes, diners, verzorgingstehuizen, scholen, kerkgebouwen, congressen, verenigingen, pronkzittingen en festivals.
Paul was twee jaar columnist voor de Liemerse editie van de Gelderlander. Zijn columns en liedteksten zijn gebundeld in het boek De Leeshond. Verder schreef Paul de muzikale verhalenbundel Daar zit muziek in!
Er verschenen tot nu toe vijf cd’s: Laeven is Leven, 100% Mulder & Van Gorkum (beiden met zanger/schrijver Frans van Gorkum), Tussen nu en nooit, Rivier en Vandaag.
Regelmatig verschijnt er een nieuwe videoclip op het YouTube-kanaal van Paul.

Foto’s 
Onderstaande foto’s zijn geschikt om te gebruiken in digitale media. Digitale fotobestanden voor drukwerk (posters, flyers e.d.) zijn op te vragen via paul.mulder@hetnet.nl.

Paul Mulder & Theo Scholten

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Willem Melssen Fotografie’

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Foto: Ilse Lambert’

rechtenvrije foto onder vermelding van ‘Foto: Ilse Lambert’