PERSMAP

Onderstaande biografie en foto’s kunnen gebruikt worden voor persberichten en dergelijke.

Paul Mulder, handgemaakte muziek
Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren ’60 geboren in het Gelderse Tolkamer. Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers. Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven. De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Een stevige muzikale basis was gelegd!
Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox!
De liedjesprogramma’s van Paul zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Hij treedt solo op als de spreekwoordelijke ‘man met gitaar, of samen met collega-muzikanten zoals Pascal Mulder, Margit Gasseling en Theo Scholten.
In de loop der jaren heeft Paul, solo of met anderen, op talrijke plekken optredens verzorgd. Onder andere bij NCRV-radio, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, diverse regionale zenders, huiskamers, theaters, feestjes, diners, verzorgingstehuizen, scholen, kerkgebouwen, congressen, verenigingen, pronkzittingen en festivals.
Paul was twee jaar columnist voor de Liemerse editie van de Gelderlander. Zijn columns en liedteksten zijn gebundeld in het boek ‘De Leeshond’.
Er verschenen tot nu toe vijf cd’s: Laeven is Leven, 100% Mulder & Van Gorkum (beiden met zanger/schrijver Frans van Gorkum), Tussen nu en nooit, Rivier en Vandaag.

De Liemers
De Liemers is een prachtige kleine regio, globaal gelegen tussen Arnhem, de Duitse grens en De Achterhoek. De Liemerse streektaal is een voor iedereen verstaanbare overgangstaal tussen Achterhoeks (Nedersaksisch) en het Zuid-Gelders (Nederfrankisch).

FOTO’S
De onderstaande foto’s zijn ongeveer één MB groot en daardoor ook geschikt om af te drukken. Ze zijn met de rechtermuisknop te downloaden. De foto’s zijn vrij te gebruiken op voorwaarde dat de naam van de fotograaf vermeld wordt.

Paul Mulder (Willem Melssen Fotografie)

Paul Mulder
Paul Mulder (foto: Ilse Lambert)
Paul Mulder & Theo Scholten (foto: Arjen Bernard)
Paul Mulder & Theo Scholten (foto: Arjen Bernard)

Persmap-foto-4,-Paul-en-Pascal-Mulder-Foto-Arjen-BenardPaul en Pascal Mulder (foto: Arjen Benard)